Zorg

Zorgverzekeringen
voor al uw zorgen…

De verplichte ziektekostenverzekering dekt de kosten van een vastgesteld pakket aan zorg.

Als u 18 jaar of ouder bent, bent u verplicht om een ziektekostenverzekering of basiszorgverzekering af te sluiten. Deze ziektekostenverzekering vergoedt de kosten van medische behandelingen, hulpmiddelen of andere diensten of voorzieningen welke in de wet zijn vastgelegd. De ziektekostenverzekering heet ook wel basisverzekering of zorgverzekering.

De overheid heeft de ziektekostenverzekering verplicht gesteld zodat iedereen zich verzekerd, ook al is men kerngezond. Kerngezonde mensen zouden zich anders niet willen verzekeren en de verzekeringsmaatschappijen zouden enkel (relatief) ongezonde mensen aan een ziektekostenverzekering helpen. Naast een verzekeringsplicht is er ook een acceptatieplicht, verzekeringsmaatschappijen mogen geen aanvragen voor ziektekostenverzekering afwijzen. Ook mag een verzekeringsmaatschappij geen onderscheid maken qua premie op basis van leeftijd, geslacht of gezondheid.

Het basispakket van een ziektekostenverzekering bevat diverse onderdelen welke daadwerkelijk nodig zijn, een soort primaire behoeftes. Zo worden kosten vergoedt voor zorg door een huistarts, verloskundige of een tandarts. Uitgebreide tandheelkundige zorg valt weer niet in het basispakket, hiervoor kunnen aanvullende verzekeringen worden afgesloten die niet verplicht zijn. Ook verzekeringsmaatschappijen zijn niet verplicht deze aanvullende verzekeringen aan iedereen te verstrekken.

Wij zijn Visscher Assurantiën...

een assurantie- en hypotheekadvieskantoor, waar momenteel acht personen werkzaam zijn. Wij zijn dagelijks beschikbaar van 8.30 uur tot 17.15 uur.

Maak een afspraak Download formulieren

Aangesloten bij:

erkend erkend-financieel-adviseur Kifif - Het finanaciele klachteninstituut - Visscher